Nationale Kraanwaterdag 2021
  

Beste leerkracht,

Woensdag 22 september is het weer Nationale Kraanwaterdag. Deze dag staat in het teken van kraanwater als gezonde en sportieve dorstlesser. We hebben speciaal voor basisscholen en bso’s een super leuk en educatief programma gemaakt over water drinken en bewegen. Doe jij mee aan Nationale Kraanwaterdag? Meld je dan uiterlijk dinsdag 7 september aan!

 
kalender
  

Aanmelden

   
   
 
   
 
  

PROGRAMMA KRAANWATERDAG

Op Nationale Kraanwaterdag vragen we aandacht voor het drinken van kraanwater op basisscholen en buitenschoolse opvang. Kinderen van groep 1 t/m 8 leren zo waarom kraanwater een gezonde en sportieve dorstlesser is. Scholen en bso’s die zich inschrijven ontvangen gratis educatief materiaal dat bestaat uit filmpjes, een digitale Kraanwaterdagquiz, een waterwerkblad, een energizer en een proefje of creatieve doe-opdracht. Ook is er een poster om op te hangen. Er is educatief materiaal voor groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8. Bekijk hoe dit er vorig jaar uitzag op kraanwaterdag.nl/terugblik2020.

   
   
 
   
  

LEUKE PRIJZEN
Door mee te doen met Nationale Kraanwaterdag start jouw groep het nieuwe schooljaar goed, want kraanwater is duurzaam, lekker en gezond!

Daarnaast maak je kans op leuke prijzen voor je groep, zoals een Kraanwaterdagles van een waterexpert of supercoole dumbbell waterflesjes voor de energizer. Zo wordt kraanwater ook nog eens een krachtige dorstlesser!

 

 
   
   
 
  Aanmelden  
   
  

MEEDOEN IS GRATIS

Tot en met dinsdag 7 september kun je jouw groep(en) gratis aanmelden voor Nationale Kraanwaterdag via www.kraanwaterdag.nl. Je ontvangt uiterlijk dinsdag 14 september de Kraanwaterdag-poster en een link naar de educatieve materialen waarmee je in een handomdraai een spetterende Kraanwaterdagles geeft.

   
  

Aanmelden

   
   
   

Nationale Kraanwaterdag is een initiatief van alle Nederlandse drinkwaterbedrijven. Kraanwaterdag wordt ondersteund door Gezonde School, Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), Voedingscentrum, Jong Leren Eten, Voedseleducatieplatform, Eco-Schools, Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO), Ons Water en Watereducatie.nl.

   
Partners
© 2021 Nationale Kraanwaterdag