Op 23 september 2020 deden ruim 200.000 kinderen in Nederland mee met Nationale Kraanwaterdag. Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen opende de dag op basisschool De Taaltuin in Schiedam, die daarmee ook het startsein gaf voor de wedstrijd van het Beste Waterbespaaridee voor Nederland

Bekijk hier de aftermovie van de opening in Schiedam.

Ook op andere plekken in Nederland zijn speciale activiteiten georganiseerd, zoals in Deventer, Venlo, Moordrecht en Voorburg. In Limburg ging zelfs een speciaal promotieteam langs de winnende scholen. En in Tilburg reed de waterfiets langs deelnemende scholen zodat leerlingen hun bidon konden vullen met vers kraanwater. Op veel plekken in Nederland werden ook nieuwe waterttappunten feestelijk geopend zoals in Assen en in Tilburg.

   

       

       

       

       

Nationale Kraanwaterdag in de media

Ook in de media was er volop aandacht voor Nationale Kraanwaterdag. Het Jeugdjournaal liet kinderen antwoord geven op een stelling over kraanwater, RTV Rijnmond en RTV Oost en Omroep Gelderland maakten een nieuwsitem en veel regionale dagbladen schreven over Nationale Kraanwaterdag. Wil je alle fragmenten en artikelen terugkijken, klik hier.

Ben je ook nieuwsgierig naar Kraanwater 2019? Klik hier voor de aftermovie en het fragment van het Jeugdjournaal. 

Nationale Kraanwaterdag is een gezamenlijk initiatief van alle drinkwaterbedrijven in Nederland.

Partners