Waarom water drinken?

Kraanwater is een bijzondere dorstlesser. We hebben elke dag zeker 1,5 liter water nodig. Dat staat gelijk aan ongeveer 8 glazen. Als je sport heb je meer water nodig. Maar waarom is het eigenlijk zo goed om water te drinken?

 
1

Meer dan de helft van je lichaam bestaat uit water. Door te ademen, plassen en te zweten verlies je ook weer een deel daarvan. Daarom is het belangrijk om dat water weer aan te vullen.
 
2

Voor soepele gewrichten heb je ook water nodig. Het kraakbeenweefsel aan het uiteinde van onze botten houdt water vast. Het water smeert de gewrichten en houdt ze soepel.
 
3

Er zitten geen slechte stoffen in water. In water zit geen suiker of kleur- en smaakstoffen. Water bevat daardoor geen calorieën. Je wordt er dus niet dik van en je krijgt er geen gaatjes van in je tanden.
 
4

In water zitten mineralen. Die zijn juist wel goed voor je lichaam. Ze zorgen ervoor dat je lichaam groeit en zich normaal ontwikkelt.
 
5

Water helpt om de voedingsstoffen uit je eten naar de juiste plek in je lichaam te brengen. Zonder water worden je voedingsstoffen dus minder goed opgenomen.
 
6

Ook helpt water om afvalstoffen af te voeren. Door te plassen en zweten verdwijnen de afvalstoffen uit je lichaam.
 
7

Water draagt bij aan een goede stofwisseling. Water zorgt ervoor dat je organen goed werken.
 
8

Water helpt om je lichaamstemperatuur op peil te houden. Water zorgt ervoor dat je het niet te warm of te koud krijgt.
 
9

Je kan hoofdpijn krijgen als je te weinig water drinkt. Ook kan je je slechter concentreren. Of je krijgt een droge mond. Soms word je zelfs duizelig.
 
10

Je kunt niet een paar dagen zonder water. Je kan wel een paar dagen zonder eten, maar zonder water kun je doodgaan.

Nationale Kraanwaterdag is een gezamenlijk initiatief van alle drinkwaterbedrijven in Nederland.

Partners