De school heeft grote invloed op het leven van jongeren. Een gezond voedingsaanbod op scholen kan daarom een belangrijke basis bieden voor een gezonde leefstijl van deze jongeren. Voldoende water drinken draagt hier ook aan bij. Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo hoog als in Nederland. Om jongeren hier bewust van te maken en ze te vertellen waarom kraanwater drinken een gezonde en duurzame keuze is, organiseren de Nederlandse drinkwaterbedrijven Kraanwaterdag. Kraanwaterdag is een gezonde en duurzame start van het nieuwe schooljaar!

Partners

Kraanwaterdag wordt ondersteund door Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) en Gezonde School. Wil je als school structureel en planmatig aan de slag met het bevorderen van een gezonde leefstijl? Werk dan volgens de Gezonde School-aanpak en behaal het vignet Gezonde School, kijk op gezondeschool.nl/primair-onderwijs voor meer informatie.
Wil je als school volledig overstappen op drinkwater en heb je daar hulp bij nodig? Bekijk de overstapchecklist van Jongeren Op Gezond Gewicht op overopdrinkwater.nl/kenniscentrum/de-overstap-checklist.