Kraanwaterdagles

Met de Kraanwaterdagles ontdekken de leerlingen van alles over kraanwater als duurzame en gezonde dorstlesser. Aan de hand van een korte aantrekkelijke les ontdekken kinderen van groep 1 t/m 8 waar hun kraanwater vandaan komt. Centraal thema dit jaar is: slim omgaan met kraanwater. De les duurt 1 à 2 uur, afhankelijk van de uitvoering van de creatieve opdracht.

Gratis materialen

Scholen en bso's die zich inschrijven kunnen gebruik maken van gratis materialen, waaronder een klassenposter, een handleiding, een digitale les met filmpjes en quizzen, een leerzaam doeblad voor alle leerlingen en leuke knutselvlogs. Er is een Kraanwaterdagles voor groep 1 t/m 3, een les voor groep 4 t/m 6 en een les voor groep 7 en 8.

Waterworkshop

Blijft je school ook ná Kraanwaterdag het drinken van kraanwater stimuleren, dan maak je als school ook nog eens kans op een exclusieve waterworkshop. Hiervoor kun je in de digitale lesomgeving het certificaat Kraanwaterproof invullen.

 

Digitale lesomgeving

Wil je aan de slag met de materialen voor Nationale Kraanwaterdag? Of wil je de leukste waterbespaarideeën van jouw klas of groep insturen? Ga dan naar de digitale lesomgeving.

DIGITALE LESOMGEVING GROEP 1-2-3

DIGITALE LESOMGEVING GROEP 4-5-6

DIGITALE LESOMGEVING GROEP 7-8

Nationale Kraanwaterdag is een gezamenlijk initiatief van alle drinkwaterbedrijven in Nederland.

Partners