Challenge Gewoon bijzonder

Bekijk het filmpje van Meester Jesper. In dit filmpje daagt Meester Jesper de leerlingen uit om ook een filmpje op te nemen waarin er iets bijzonders gebeurt na het drinken van ‘gewoon’ kraanwater. Kraanwater is namelijk helemaal niet zo gewoon. Je voelt je fitter als je kraanwater drinkt, het is beter voor het milieu dan flesjes water of andere drankjes (want minder afval) en het is ook nog eens goedkoper dan andere drankjes. Wat gebeurt er als zíj kraanwater drinken? Misschien halen ze opeens een goed cijfer of maken ze een doelpunt met voetbal? Laat ze de meest creatieve ideeën verzinnen en daar een filmpje van maken. Dit kunnen ze in groepjes doen. Ondersteun eventueel bij het opnemen.

De leukste filmpjes worden geplaatst op de social mediakanalen van Nationale Kraanwaterdag. En… de klas van het winnende filmpje krijgt een gesigneerd exemplaar van ‘Het ultra coole Meester Jesper boek’!

Let op!

Vraag voor het insturen aan de ouders van de kinderen die in beeld komen of ze het goed vinden dat de filmpjes worden verspreid via social media. Insturen betekent akkoord voor online plaatsen.

 

De filmpjes kan je op drie manieren insturen:

  • Uploaden op deze pagina (zie hieronder)
  • Mailen naar info@kraanwaterdag.nl
  • Plaatsen op social media en de tag #kraanwaterdagchallenge toevoegen (TikTok) en/of @kraanwaterdag taggen (Facebook en Instagram)

Voorbeeld challenge Meester Jesper

Bekijk vooraf de video. Doe dit samen met de kinderen. Niet alleen raken ze hierdoor gemotiveerd om zelf iets leuks te bedenken, ook zullen ze door het bekijken van de video beter en sneller begrijpen wat ze moeten doen. 


* Verplichte velden.

Verstuur

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy verklaring.

 Zorg ervoor dat de kwaliteit van je afbeeldingen zo hoog mogelijk is. Maar let op, een bestand kan maximaal 5 Mb zijn.